19.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalSolomon, şef peste pediştii craioveni

Solomon, şef peste pediştii craioveni

Primarul Antonie Solomon a fost ales sâmbătă preşedinte al organizaţiei municipale a PD, edilul fiind singurul înscris în cursa pentru ocuparea funcţiei.

Întâlnirea Consiliului Local de Coordonare al PD, care a avut loc în sala renovată a Filarmonicii din Craiova, a pus capăt unei perioade de peste un an de interimat la preşedinţia PD Craiova, asigurat de consilierul local Constantin Popeci, după demisia prefectului Nicolae Giugea. Deşi fuseseră programate în urmă cu mai bine de două luni, după cum au recunoscut şi liderii formaţiunii, alegerile au fost amânate de mai multe ori din cauza luptelor de pe scena politică internă din ultimele luni, care au culminat cu referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Candidaturile la funcţia supremă din cadrul filialei municipale a PD nu au oferit nici o surpriză democraţilor prezenţi în sală: primarul Antonie Solomon s-a înscris singur în cursa pentru postul de preşedinte, la un an şi câteva luni după ce a intrat în rândurile democraţilor. O concurenţă mai mare a fost pe cele trei funcţii de secretari executivi, pentru care s-au luptat nouă democraţi.

Solomon i-a cerut scuze eurodeputatului Marinescu

Pentru edilul-şef din Bănie, alegerile de la Filarmonică au avut şi un caracter reconciliant. Primarul a mărturisit democraţilor cu state mai vechi sau mai noi din sală că înainte de a-şi depune adeziunea la PD avea o adevărată aversiune faţă de formaţiunea democrată. „Dacă cineva îmi spunea că peste câtva timp o să fiu în PD, îl înjuram. Am fost îndoctrinat că PD este duşmanul“, a spus Solomon. În plus, edilul i-a cerut scuze europarlamentarului Marian Jean Marinescu, fostul său contracandidat în alegerile din 2004 pentru Primăria Craiova. „Într-un moment nefericit, l-am înjurat două minute încontinuu la telefon. Acum vreau să-mi cer scuze public. Vă respect, vă preţuiesc, domnule Marinescu, şi promit că o să fac tot ce îmi stă în puteri pentru a vă sprijini în alegerile europarlamentare“, a spus Solomon.

Răzvrătiţii, invitaţi la restaurant

Rezultatul alegerilor nu a rezervat surprize nici democraţilor prezenţi în sală, nici candidatului la funcţia de preşedinte. Din cele 286 de voturi exprimate, 277 au fost în favoarea primarului Solomon, iar nouă împotrivă. La final, edilul i-a invitat la restaurant pe cei nouă care au votat împotriva sa şi şi-a prezentat obiectivele mandatului său de preşedinte al PD Craiova. „Pe cei nouă care au votat împotriva mea îi aştept la restaurant, ceilalţi au votat cum le-a dictat conştiinţa. Mi-am propus criterii de performanţă pentru alegerile locale şi parlamentare: un post de primar, viceprimar, preşedinte şi vicepreşedinte de consiliu judeţean, iar la parlamentare trei senatori şi opt deputaţi“, a precizat Solomon.

Aşteptaţi de căluşari

Membrii PD rămaşi în sală după numărătoarea voturilor au avut parte şi de un moment artistic la ieşirea din Filarmonică. O trupă de căluşari din Pietroaia a încântat trecătorii şi liderii democraţi timp de câteva minute, fiind recompensaţi corespunzător. Cel mai generos s-a dovedit a fi primarul Solomon, care le-a lăsat căluşarilor o bancnotă de 100 de lei noi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII